בתי ספר יסודיים

"בעקבות התפילה שבלב" - קבלת סידור, סיור חגיגי ומרגש מותאם לכיתות א', התלמידים יכירו מקרוב את סידור התפילה היהודי וייחשפו לסידורי תפילה בעלי סיפור ייחודי, סידור של אסיר ציון בתוך קופסת גפרורים, תפילות של חייל על כרטיס רכבת וסידור עם תפילות אישיות. במהלך המפגש יקבלו התלמידים הצצה אל מאחורי הקלעים של כתיבת סת"ם.                        

ניתן להוסיף סדנת יצירה וסיור תיאטרלי.


"מתחילים מבראשית" - קבלת ספר תורה - סיור חגיגי ומרגש, מותאם לכיתות א'- ב'. סיפורי מסע מרתקים בעקבות ארונות קודש מרהיבים מארצות שונות וספרי תורה ייחודיים הנמצאים באוסף המוזיאון, ספר תורה שנדד מהודו ועד למלך עבדאללה בירדן, ספר תורה שהגיע לחלל ועוד. התלמידים יכירו את ספר התורה, אופן השימוש בו, תכשיטיו ועיטוריו. ניתן להוסיף סדנא ייחודית עם סופר סת"ם יחוו כתיבת ספר תורה. אפשרות להוספת סדנת יצירה.


"לכל אחד יש עיר ושמה ירושלים"-מסע מרתק בעקבות חלומות וסמלים של העיר ירושלים. הבנת סמליה של העיר הקדושה, מפגש מרתק עם חפצים מאוסף המוזיאון שמספרים את סיפורה של ירושלים, וסיום מרגש עם גגות ירושלים המחוברות מתצפית פנורמית על ירושלים מגג הבניין. ניתן להזמין סיור תיאטרלי שימחיז את הדמויות והסיפורים.


זהות, ערכים ומשמעות- "בחן את עצמך"- האם אתה יותר ישראלי או יותר יהודי? מה הסמל שאתה הכי מזדהה אתו? נוסע כנציג ישראל לחלל, מה היית לוקח אתך? דרך סיפורים וחפצים במוזיאון ניגע בדילמות עמוקות של גיבוש זהות ברורה יותר. מפגש מיוחד עם ספר התורה שאילן לקח אתו לחלל. * הסיור מתאים לתלמידי כיתות ד-ו'.


אומנות ופולקלור- מסע בעקבות חפצים מספרים- מה הקשר בין רוזנת שוודית למנורת חנוכה מפולין? מה עשה ספר תורה בארמונו של עבדאללה מלך ירדן? מה בחר אילן רמון לקחת אתו לחלל? בואו לגלות יחד אתנו את התשובות לשאלות דרך מסע בעקבות החפצים שמספרים את סיפורו של העם היהודי. ניתן להוסיף סיור תיאטרלי או מפגש עם דגמים מיניאטוריים המבטאים אירועים היסטוריים.


מסע בעקבות חפצים מספרים- נספר את סיפורו של העם היהודי דרך חפצים שונים מוזיאון, איך הגיע ספר תורה לארמונו של עבדאללה מלך ירדן? מה מיוחד בספר התורה שהגיע לחלל? מה הקשר בין רוזנת שוודית למנורת חנוכה? בסיור נבקר בדגמים מינאטורים המספרים אירועים היסטוריים חשובים בתולדות העם היהודי. 


ויטראג'ים שקופים- במקום לצייר על קיר או על דף אפשר לצייר על החלון! נכיר ונחשף לטכניקת הויטראג'. נבקר באופן וירטואלי בבית הכנסת העתיק של הרמח"ל שבו האור שחודר דרך החלון הוא צבעוני ובמקום להסתכל החוצה על הנוף מביטים ביצירת אומנות כנוף מבטו של האמן.


להאיר את האריה- מסע מרתק בעקבות סמלה של העיר ירושלים- האריה. שניתנה לה עוד מימי האבות, נבין למה דווקא האריה נבחר לסמל ירושלים ומה משמעותו האומנותית והתרבותית, נפגוש אריות שונים במוזיאון, ניצור בהשראתם ונאיר את האריה שבתוך כל תלמיד.


עיר הנצח- מסע רב גילאי מרתק בעקבות צמיחתה וחוסנה של ירושלים.  נפגוש סיפורים מרתקים על העיר: איך ספר תורה הגיע לארמונו של המלך עבדאללה? איך האריה הפך לסמל העיר? נחשף לחפצים שונים מאוסף המוזאון ולאוסף דיורמות נדיר המבטאים את הקשר והכמיהה של עם ישראל לירושלים לאורך הדורות ונצחיותה של העיר חרף כל המשברים שפקדו אותה.


משקפיים של זהב- יחידת הוראה בנושא מולדת "והכרת השכונה שלי" נצפה בסרטון המשקיף מגג הבניין 360 מעלות על ירושלים דרך כתב חידה שהתלמידים יפתרו נלמד על העיר מבחינה גיאוגרפית, היסטורית וארכיטקטונית.  נכיר את סיפורו המרתק של בניין היכל שלמה, את מבני המפתח בעיר, ונכין יחד מפה אישית לכל תלמיד.


  • בימים אלה ניתן לקבל את כל המערכים שלנו כמערך למידה מקוון במתכונת של למידה מרחוק בהנחיית המורה, כאשר ישנה אפשרות נוספת שמדריך מוסמך מטעם המוזיאון ינחה את מערך הלמידה.


  • לבתי ספר ירושלמים-ניתן לקבל את התוכניות דרך "היתרון הירושלמי".


  • ניתן להתאים את המערכים עבור מוסדות של חינוך מיוחד.

חטיבת ביניים

בר מצווה/בת מצווה- סיור מרתק בעקבות ספר התורה של אילן רמון, מעבר מילדות לבגרות, היכרות עם מנהגים ומצוות. מתאים כאירוע כיתתי/משפחתי. אפשרות שילד בר המצווה יוביל את ההדרכה.


זהות ומשמעות- מערך מיוחד בנושא גיבוש זהות ואחריות דרך חפצים שונים במוזיאון והסיפורים שעומדים מאחוריהם נציף שאלות סביב גיבוש הזהות, מה חשוב לי? מה אני בוחר לקחת הלאה? מה אני מעביר לדור הבא?

ברור המושגים:זהות,שורשים,זכרון קולקטיבי, ועוד.


אפשרות למפגשים מעוררי השראה עם:

אסיר ציון הרב יוסף מנדלביץ וסיפורו הייחודי על מאסרו בכלא הסובייטי.

דוד איינהורן אביו של יהונתן איינהורן ז"ל שנפל במלחמת לבנון השניה.

תיכון

אומנות ופולקלור

מגוון סיורים מיוחדים למגמות אמנות בנושאים שונים:

אוצרות, רסטורציה, מיצב ומיצג, וידאו ארט, היסטוריה ואומנות ועוד. בשילוב עם הרצאה של אוצרת המוזיאון.


עיבוד/הכנה למסע לפולין- ביקור מודרך במיצג אור-קולי "ובכל זאת אותיות פורחות, וילנא כמשל לזהות יהודית" כהכנה או כעיבוד של המסע לפולין, המפגש עם התערוכה מהווה צומת ייחודי בו נפגשים סיפור העם היהודי, זהותו ותקומתו. הפעילות כוללת סיור מודרך בתערוכה, צפייה בסרטים בשילוב עם סדנת כתיבה.


"תהודת זהות"- סיור במוזיאון לקראת קבלת תעודת זהות בדגש על חפצים נדירים כמעבירי מורשת וערכי לאום, סמלים היסטוריים, גלגולה של המנורה וציר המוסדות הלאומיים בירושלים.


"חסר גלגל"- סיור לקראת יציאה לשירות בעקבות דמויות מנהיגות וחלוציות בהיסטוריה. שיח על נתינה והתמסרות במרחב האפשרויות שלי.


נוספים

ארועים משפחתיים- בריתות,בר/בת מצווה, ימי הולדת.


השתלמויות, ימי כיף, סדנאות וימי שיא לצוותי עובדים- תכנון אישי מותאם של ימי שיא לצוותים וארגונים שונים. המוזיאון משמש כמרחב למידה פעיל, החפצים הופכים למסמכים היסטוריים, היכרות עם נכסי תרבות, רכישת כלים מעשיים, שיתוף פעולה, חווית גיבוש ובילוי ערכי.


מאמצים מוסדות חינוך - תכנית הכוללת מפגשים לאורך השנה בהם המוזיאון מארח ומתארח במסגרות החינוכיות השונות, זאת במטרה להפוך את הסביבה המוזיאלית לפלטפורמה ללמידה משמעותית וחדשנית ולהקנות מיומנויות של התבוננות וחקר באמצעות חפצי האוסף והתערוכות השונות.


מוזיאון על גלגלים - מוזיאון היכל שלמה מגיע עד אליכם, יחד עם תערוכה נודדת מאוסף המוזיאון, הפעילות מותאמת לארועים הסובבים את מעגל השנה היהודי ולתכנים מותאמים לתוכנית הלימודים. קיימת אפשרות להתאמה אישית של התוכן.


** קיימת גמישות בתכנים, בהתאמה ובתערוכות השונות המתחלפות במוזיאון.

מוזאון היכל שלמה לאמנות יהודית ע''ש וולפסון שוכן בבניין ההיסטורי ''היכל שלמה'' בלב ירושלים. המוזאון מציג תערוכות קבע ותערוכות מתחלפות המתבססות על אוסף עשיר של פריטים מתחומי מורשת, יודאיקה, ותרבות יהודית-ישראלית. אוסף המוזאון נחשב לאחד מאוספי היודאיקה החשובים בעולם, והוא מכיל פריטים מימי בית שני ועד ימינו, ממגזרים ומקהילות ברחבי העולם.

הצהרת נגישות
  • יום א: 10:00 עד 15:00
  • יום ב: 10:00 עד 15:00
  • יום ג: 10:00 עד 15:00
  • יום ד: 10:00 עד 15:00
  • יום ה: 10:00 עד 15:00

  • רח' המלך ג'ורג' 58 ירושלים
  • hechalshlomo@gmail.com
  • 02-588-9009
Built by inter.neto, 2020